Thursday, 7 January 2010
kahve ve makarna!
Kahve ve makarna!
Benim favorilerim!..
Kahve serüvenimle başlayayım yazıma- pek serüvene benzemese de..
Kahve'ye gerçek anlamda Tchibo ile başladım. Şuanda Tchibo'da olmasam da kahve konusunda kendimi geliştireceğim kesin. Bugün bir filtre kahve makinesi almayla bu işe başladım. Gerçekten kahve ve makarna'yı çok seviyorum. İkisini de öylesine bir ürün olarak göremiyorum. Makarna sossuz, kahve ise yeni çekilmezse hiç tadı olmaz mesela.
Filtre kahve önerileri:
Jacobs(Aroma, Monarch) ,
Tchibo(Sert sevenler için: Africa Intense ve Guatemala Medium, Yumuşak içimli sevenler için: Brazil Mild ve Shatten Wild, Aromatik sevenlere ise: Wiener Melange)
Her kahve markasının kendine göre bir yelpazesi bulunmakla beraber tatları da değişmekte doğal olarak. O yüzden bir markada sabit kalıp onda devam etmek damak tadı açısından daha etkin bir çözüm olabilir. Yarı kahve uzmanı olarak :) bunları paylaşmak isterim.
Makarna önerilerim ise:
Barilla,
Pastavilla,
Arbella.
Makarna ise, kişi sayısına göre pişirilirse daha taze yenmiş olunur böylece tadı daha çok alınmış olur. Tek öğünlük pişirilmesi de çok önemli bir detaydır. Bizler genelde kocaman bir tencerede pişiriveririz. "Yenir" niyetiyle bol bol yaparız ama yenmez, israf da etmiş oluruz. Yukarıda saydıklarım makarna işinde gerçekten iyi markalardır. Arbella çeşit konusunda biraz zayıf olsa da diğer ikisi mükemmeldir. Çeşit ve tat konusunda. Bir de çok harlı harlı kaynatmamak gerek.. azıcık İtalyan usülü(biraz sert) olmalı. Kendi annemden biliyorum.. Barilla marilla almasa da... çok kaynattıkları için makarna kendinden geçiyor ve dağılıyor. E, bu da hem güzel bir görüntü değil, hem de tadı da kaçıyor.
Naçizane fikirlerimi paylaştım.
Herkese sevgiler...bol makarnalı, kahveli günler dilerim! :)
Belki ilerde "Kahve ve Makarna" diye bir yer açarım..belli mi olur!.. :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment